Najlepšie ponuky

Destinácia

Dátum odchodu

Dátum návratu

Počet osôb

Vyhľadať
Viac možností
Cestovanie

Výhodné letenky do USA

LACNÉ LETENKY DO USA – ONLINE REZERVÁCIE

Nájdite si najlacnejšie letenky do USA prostredníctvom najväčšieho celosvetového rezervačného systému. Na nájdenie najvhodnejšieho spojenia do USA odporúčame využiť:

vyhľadávač leteniek

Informácie pre cestujúcich do USA

Musím mať pozvanie od niekoho z USA?
Nie. Pozvanie od priateľa alebo príbuzného z USA, ktorého by ste chceli navštíviť, prispieva k ľahšiemu vysvetleniu účelu vašej cesty do USA, znížiť dôveryhodnosť vašich informácií počas pohovoru alebo prečo nemusíte platiť hotel. Veľa ľudí cestuje na dovolenku bez toho, aby niekoho navštívili. Je veľmi dôležité, aby žiadateľ preukázal jasný a zrozumiteľný dôvod cesty.

Ak dostanem vízum, ako dlho môžem zostať v USA?
Toto rozhodnutie je urobné vždy pri vstupe do USA prechodom imigračnou a colnou kontrolou. Po kontrole pasu a vstupnej karty, americý imigračný úradník (inšpektor z amerického Úradu pre občianstvo a imigračnú službu) rozhodne, ako dlho môžte zostať v USA počas konkrétnej cesty. Označí to do malého formuláru, ktorý umiestní do vášho pasu. Imigračný úradník zváži účel cesty do USA a skontroluje správnosť vášho víza. Maximálna dĺžka pobytu závisí od typu víza, napr. na turistické vízum je to šesť mesiacov, ale na študenské vízum može byť jeho držiteľ oprávnený zostať počas celej doby plánovaného štúdia. Ak sa rozhodnete zostať v USA dlhšie ako na povolenú dobu, musíte požiadať o predľženie pobytu na najbližšom úrade USCIS.

Chcem pracovať v USA, čo mám robiť?
Bez ohľadu na to, či chcete pracovať v USA jeden deň alebo jeden rok, musíte mať pracovné vízum. Na rozdiel od Slovenska, ktoré požaduje od cudzinca na tento účel oddelené pracovné povolenie a povolenie na prechodný pobyt, USA vydávajú vízum, ktoré zahŕňa tri povolenia – pracovné povolenie, prechodné povolenie na pobyt a povelenie na vstup. Existuje viac typov pracovných víz (viď krátkodobé pracovné víza), ktoré si vyžadujú prípravnú koordináciu so zamestnávateľom alebo agentúrou v USA.

Mám platné víza, ale platnosť môjho pasu sa skončila. Čo môžem robiť?
Dobrá správa: Vaše vízum je platné, všetko čo potrebujete, je platný pas. Do USA môžte cestovať s dvoma pasmi za predpokladu, že máte platné vízum v neplatnom pase a platný cestovný pas. (Vízum ani pas nesmie byť poškodené). Ak ste zmenili meno, musíte žiadať o nové vízum do nového pasu, vystaveného na nové meno. Musíte absolvovať bežný vízový proces.


Letenky Online